Ostalo

Dunavski kompas – integracijska platforma za migrante u Podunavlju

Dunavski kompas, višejezična internetska platforma čije lansiranje očekujemo u rujnu 2018. godine, trebala bi migrantima koji žive u zemljama Podunavlja omogućiti pristup potrebnim informacijama i olakšati socioekonomsku integraciju.

Dunavski kompas glavni je cilj DRIM projekta koji vodi Znanstveno-istraživački centar Slovenske akademije znanosti i umjetnosti, a okuplja partnere iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Češke, Mađarske, Slovačke, Srbije te Bosne i Hercegovine. Hrvatski partner na projektu je Centar za mirovne studije, a suradnik Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina.

Tijekom zime, partnerski je konzorcij radio na unapređenju sadržaja Dunavskog kompasa kroz četiri interaktivne radionice, odnosno testiranja beta verzije Dunavskog kompasa u Ljubljani, Zagrebu, Münchenu i Grazu. Testiranja su provođena s pripadnicima ciljnih skupina projekta – migrantima, lokalnim vlastima te stručnjacima iz nevladinih organizacija i volonterima.

Centar za mirovne studije je u suradnji s Blankom – filmskim inkubatorom pripremio kratke filmove koji prate razvoj pilotnih akcija, odnosno testiranja Dunavskog kompasa. Stoga, u iščekivanju lansiranja platforme, pogledajte teaser za kratke filmove i upoznajte se s projektom.

http://https://www.youtube.com/watch?v=fSyikSyabqU

hr Croatian
X