OstaloVijesti

Uključite se u 5. tjedan IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 5. Tjedna IZBJEGLICAma. Manifestacija se počela održavati prije 5 godina u Zagrebu te smo se svake godine širili u sve više gradova.

Prošle godine poziv za sudjelovanjem otvorili smo svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati konkretno događanje.

Svjetski dan izbjeglica obilježava se 20. lipnja s ciljem podizanja svijesti o teškoj situaciji u kojoj se nalaze ljudi diljem svijeta koji su prisiljeni napustiti svoje domove zbog straha od proganjanja. Prema podacima UN-ove agencije za izbjeglice, u svijetu je trenutno 65.6 milijuna prisilno raseljenih osoba. Republika Hrvatska je dosad primila malen broj izbjeglica te se društvo polarizira oko uključivanja izbjeglica u društvu. Naum ovog događaja je podignuti svijest političara, javnosti i stanovnika Hrvatske o položaju izbjeglica kroz razne forme: javne rasprave, press konferencije, kulturne događaje i slično. Ako se želite pridružiti i organizirati neki događaj u lokalnoj zajednici u kojoj živite – javite nam se kako bismo vas uključili u 5. Tjedan IZBJEGLICAma!

Važno je napomenuti da Koordinacija za integraciju ne može snositi trošak organiziranja događaja koje želite organizirati već je želja ovog poziva objediniti inicijative s jednakom motivom pod istim nazivom te doprinijeti kreiranju društva dobrodošlice diljem Hrvatske.

Prijave su otvorene do 24. svibnja preko ovog linka. Javit ćemo vam se nakon toga kako bismo dogovorili detalje, a ako imate pitanja, slobodno nam se obratite na prijave@cms.hr.

5. Tjedni IZBJEGLICAma održat će se oko Međunarodnog dana izbjeglica 20. lipnja, okvirno od14.-21. lipnja 2018. , ali nisu strogo definirani. Tijek Tjedna IZBJEGLICAma bit će objavljen nakon prijava.

 

hr Croatian
X