Vijesti

Besplatni online sveučilišni tečajevi za izbjeglice

P-H20160420000128Izbjeglice diljem svijeta moći će sudjelovati u više od 1000 besplatnih online sveučilišnih tečajeva, u sklopu programa američkog State Departmenta za obrazovanje i stručno osposobljavanje izbjeglica, objavljeno je u ponedjeljak na Svjetski dan izbjeglica.

Inicijativa osigurava pristup tečajevima raznih sveučilišta, poput američkog Harvarda ili britanskog Sveučilišta Edinburgh, a pokriva razna područja od programiranja do neuroznanosti, objavila je tvrtka Coursera. Takvi tečajevi inače koštaju između 29 i 99 dolara, dodala je tvrtka.

Program realiziran u suradnji sa State Departmentom nudi neprofitnim organizacijama da se prijave za financijsku pomoć kako bi izbjeglice diljem svijeta mogle besplatno pohađati internetske tečajeve.

UNHCR je u ponedjeljak objavio da je diljem svijeta raseljeno rekordnih 65,3 milijuna ljudi. Brojka, koja je narasla s 59,5 milijuna u 2014. i 50 posto u pet godina, znači da je na svakih 113 ljudi u svijetu jedan čovjek sada izbjeglica, tražitelj azila ili raseljen u vlastitoj domovini.

Izvor: Hina

hr Croatian
X