Zašto je važno

Humanitarna kriza i položaj žena

20150921 Tovarnik (2)Devetom Vox Feminae Festivalu, koji traje od 3. do 8. studenog, pridružila se i Inicijativa “Dobrodošli” za podršku izbjeglicama.

O iskustvu rada na terenu, od kampa u Opatovcu, na graničnim prelazima Bapska-Berkasovo, do Harmice i Bregane, preko kampa u Brežicama u Sloveniji, kao i aktivističkog rada na promjeni restriktivnih migracijskih politika Europske unije, govorit će volonterke Inicijative “Dobrodošli” u četvrtak, 5. studenog, od 17 do 178sati, u Booksi (Martićeva 14d, Zagreb) u razgovoru “Humanitarna kriza i položaj žena”:

• Tea Vidović
• Sara Kekuš

Volonterke će se osvrnuti i na temu položaja žena u aktualnoj humanitarnoj krizi.

Više o Vox Feminae Festivalu koji će ove godine pod temom “Zločinke”, na interdisciplinarni način kroz razgovore i suradnju sa stručnjakinjama, na više panela i diskusija promotriti kakva je pozicija žena u hrvatskim zatvorima te problematizirati pitanja pobačaja, femicida i nasilja nad ženama te općenito pitanja kontrole ženskog tijela kroz sve ono što je društveno za žene još uvijek uvjetovano ili percipirano kao – zločin, pročitajte ovdje.

hr Croatian
X