Zašto je važno

Volite afričke, arapske, blisko-istočne okuse? Okus doma traži pomoć u opremanju kuhinje kroz crowdfunding kampanju

12115564_203401989990795_6442695789704390563_nKulinarsko jezični kolektiv Okus doma okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Sirije, Senegala, Nigerije, Etiopije, Afganistana i Hrvatske koji sutra pokreću crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje kuhinje, ali i pokretanja zadruge kako bi se izbjeglice osamostalile na tržištu rada. Ovom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća.

Kako bi se pokrenuo catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, potrebna je i pomoć građana. Za opremanje kuhinje i kupnju osnovnih kuhinjskih aparata (frižider, zdjele, mikseri, kuhače, ambalaža za dostavu…) Okusu doma je potrebno 100.000 kuna (15.000 eura).

Ako ste u mogućnosti donirati, Okus doma vas poziva do to učinite OVDJE na platformi Indiegogo kroz crowdfunding kampanju, minimalnim iznosom od 30 kuna (4 eura), a maksimalnim od 6.000 kuna (790 eura). Sve detalje pratite na Facebook eventu.

Simbolična zahvala za sve one koji doniraju bit će promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova. Uz to, kampanju prate i javni kulinarski festivali od kojih se prvi održava u Splitu 16. listopada u suradnji s udrugama MOST i Info-zona..

Ukoliko se skupi iznos veći do početno zadanog, bit će iskorišten za kupovinu rabljenog automobila za dostavu hrane. Osim toga, dodatna sredstva omogućila bi i opremanje omanjeg restorana u prostoru kuhinje.

Kampanja počinje 14. listopada 2015. i trajat će sve do 5. studenog. Najave svih aktivnosti nalaze se na web stranici i Facebook profilu Okusa doma.

hr Croatian
X