Zašto je važno

Svi smo mi djeca ovog svijeta

12096567_10153719091691385_5371351989565072769_nU izbjegličkoj i humanitarnoj krizi u kojoj se nalazi naša zemlja i dio Europe, pitamo se na koji način djeca i mladi doživljavaju i prate sve što se događa oko njih? Djeca i mladi vjerojatno ne gledaju toliko vijesti kao odrasli, oni itekako prate što odrasli rade i pričaju. Stvaraju svoje mišljenje, imaju osjećaje, a vjerojatno i strahove. Izbjeglička kriza sigurno je tema koja utječe na djecu i mlade, a vjerojatno je i tema njihovih međusobnih razgovora.

Stoga je Forum za slobodu odgoja kao jednu od aktivnosti sklopu Inicijative “Dobrodošli!” izradio zbirku radionica “Svi smo mi djeca ovog svijeta: kako s učenicima razgovarati o izbjegličkoj krizi?” koju možete preuzeti ovdje.

Ove radionice mogu poslužiti učiteljima da s učenicima obrade neke od tema vezane uz izbjeglice i izbjegličku krizu. U publikaciji ćete pronaći i linkove na različite video reportaže, tijek nastavnih jedinica, radne materijale kao i korisne linkove koje možete koristiti u nastavi. Prijedlozi radionica u publikaciji podijeljeni su po uzrastima od 7 – 18 godina.

Ukoliko se odlučite za provedbu neke od radionica zanima nas vaše mišljenje i mišljenje učenika te bismo vam bili iznimno zahvalni kada biste nam javili povratnu informaciju. Isto tako pozivamo sve koji su obrađivali s učenicima neku od tema vezano uz izbjeglice ili imaju prijedlog neke radionice da nam se jave i podijele svoja iskustva i ideje.

hr Croatian
X