Vijesti

Volonteri pomagali i u Strošincima

volonteriJučer i danas je velika grupa volontera Inicijative “Dobrodošli” otišla put Slavonije, u mjesta Opatovac, Bapska, Tovarnik i Strošinci.

Od sinoć su, otkada smo dobili informaciju da je više tisuća izbjeglica došlo u mjesto Strošince, odnosno Jamenu s druge strane granice, volonteri su dijelili toplu odjeću i sendviče. Tijekom dana, organiziran je prijevoz izbjeglica autobusima od Strošinaca do željezničkog kolodvora u Spačvi. Prema zadnjim informacijama radilo se o oko 2000 osoba i oko još 300 koje čekaju na prijevoz.

Kamp u Opatovcu dobro je organiziran, prema posljednjim informacijama i u njemu nema većeg broja ljudi. Redovito su organizirani autobusi prema mjestima iz kojih vlakovi voze za Mađarsku.

Što se tiče Bapske, ljudi dolaze, u grupama se odvoze, volonteri stranci im kuhaju, a naši im volonteri odnose hranu i odjeću kad zatreba.

Jutros je otišao još jedan auto humanitarne pomoći, a sutra ujutro odlazi i još jedan. Hvala svima koji se brzo organiziraju i donose hranu i odjeću.

hr Croatian
X