Zašto je važno

Humanitarna kriza s refleksijom na područje Južne Afrike

Pozivamo vas na predavanje i razgovor s Mbongisenijem Buthelezijem u kontekstu humanitarne izbjegličke krize s refleksijom na područje Južne Afrike u kojoj posljednjih godina jačaju ksenofobne reakcije i nasilje prema milijunima migranata i izbjeglica iz drugih afričkih zemalja i ponajviše Pakistana.

Dr. Buthelezi postavlja pitanje integracije imigranata pridošlih u posljednjim migracijskim i izbjegličkim valovima i to u zemlju koja se teško suočava sa svojom nasilnom prošlošću tijekom i nakon apartheida. Najveća su nasilja prema ‘strancima’ zabilježena 2008. i 2015. godine.

Mbongiseni Buthelezi sveučilišni je profesor i istraživač Sveučilišta u Cape Town-u u Južnoafričkoj Republici. Dr. Buthelezi bavi se pitanjima post-kolonizacije i dekolonizacije u polju razumijevanja oblikovanja i rastakanja identiteta te njihova utjecaja na sadašnje migracijske trendove i humanitarne izbjegličke krize.zašto je važno

Razgovor će moderirati Mitre Georgiev, istraživač i pravnik u području ljudskih prava, osobito području migracija, azila i europskog prava.

Predavanje će se održati u četvrtak, 24. rujna u Zagrebu, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112a s početkom u 17.30 sati.

Predavanje će biti na engleskom jeziku.

hr Croatian
X