Želim pomoći

Volontiranje

Traže se programeri, grafički dizajneri i slično

Pokrenuta je incijativa volontereske izrade platforme/weba za kordinaciju svih informacija vezanih uz izbjeglice. Ako se želite pridružiti dođite na rujanski Open Zagreb Hack Night koji će se održati u ponedjeljak, 21. rujna, u 18h na zagrebačkom FER-u u sobi TCR u prizemlju. “Ako si frontend developer, backend developer, grafički dizajner, volonter, aktivist, itd – ponesi svoj laptop i dođi na Hack Night! Raditi ćemo na više projekata uključujući CMS za pomoć izbjeglicama”, pozivaju organizatori.

Pročitajte više na blogu http://codeforcroatia.org

U Rijeci se traže volonteri/ke

Potrebni su volonteri koji bi prilikom prikupljanja namirnica i potrepština dežurali u Palachu! Ako ste zainteresirani, javite se na broj 091 549 1884 kako bismo organizirali smjene dežurstava, pozivaju iz udruge Drugo more.

Volonteri su potrebni u Varaždinu

Od 18. rujna od 8 sati na kioscima gradske trznice koji su okrenuti prema parku i dječjem igralištu skupljat će se pomoć za izbjeglice
Moli se pomoć u stvarima za osobnu higijenu, osobnim potrepštinama te hrani. Pokoje pakiranje datulja je dobrodoslo jer je to voće njihovih krajeva i mala djeca smiju jesti. Potrebni su i volonteri koji će pomoći u provođenju akcije.

Više ovdje.

Volonteri za rad s djecom izbjeglicama

Pokreće se projekt Igraonica za djecu izbjeglica, financirana od strane UNICEF-a. Projekt je tek u nastanku, a za realizaciju istoga potreban je poveći broj ljudi. Trenutno se provjerava s kojim kapacitetima se uopće raspolaže te ima li smisla krenuti u realizaciju projekta.

Informacije koje trenutno imamo je da za početak trebamo osobe za dežurstva u igraonici. Dežuralo bi se po četiri sata (prijepodne i poslijepodne), a u svakoj smjeni bile bi dvije dežurne osobe. Rad bi vjerojatno bio plaćen. Nakon procjenjenih potreba i kad se situacija malo stabilizira, organizirale bi se edukacije za provoditelje aktivnosti te bi se u igraonici organizirale razne radionice za djecu.

Prema informacijama kojima trenutno raspolažemo igraonice bi bile smještene u prihvatilištima Porin (Dugave), Sisak i Ježevo, a svi troškovi prijevoza bili bi pokriveni od strane UNICEF-a. Dežurstva bi počinjala možda već od sljedećeg tjedna.

Ukoliko imate pouzdane zainteresirane, a koji su iz srodnih struka psihologije, proslijedite im informacije! Ukoliko ste zainteresirani javiti se možete mailom na modus@dpp.hr ili na 01/4826-111 ili 095/4826-111

Savez društava Naša djeca Hrvatske traži volontere

Savez će u suradnji s partnerima iz Društva Naša djeca grada Vinkovaca uključiti u akciju UNICEF-a i Crvenog križa kojom će se organizirati Mjesta za djecu s ciljem da se djeci putem slobodnih aktivnosti, igrom i psihosocijalnom pomoći pruži podrška da se lakše nose s pretrpljenim traumama i neizvjesnošću.

Molimo sve zainteresirane volontere iz Društava Naša djeca, posebice s područja:  Grada Zagreba, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske županije ( i svih ostalih županija na kojima će se organizirati prihvatni centri) da se već tijekom vikenda ostave u tablici koju Vam dostavljamo svoje podatke, na osnovu kojih će Vas već ovaj vikend kontaktirati koordinatori s terena iz Društva Naša djeca kada saznaju točne lokacije na kojima će se organizirati “mjesta za djecu”.

Ujedno pozivamo i sve zainteresirane građane, koji žele i mogu volontirati s djecom i imaju iskustva u radu s djecom, da ostave svoje kontakte u ovoj tablici jer će na “mjestima za djecu” biti volonteri i profesionalci za rad s djecom jako, jako potrebni.

Kako ostaviti u tablici podatke za volontiranje:

Tablicu za prijavu volontera možete preuzeti na https://mail.google.com  gdje trebate upisati potrebne podatke za prijavu

Za ulazak na link koristite lozinke Saveza DND-a Hrvatske: savezdnd@gmail.com, šifra: savez1000. Za više info, kontaktirati: marina@savez-dnd.hr

Ministarstvo socijalne politike i mladih traži volontere

Pozivaju se osobe koje žele volontirati u prihvatu i pomoći izbjeglicama, a znaju arapski, farsi, somalijski, paštu ili urdu jezik, da se jave Ministarstvu socijalne politike i mladih, na telefon: 01/555 7243 i 01/555 7104.

Printajte rječnike Refugee Phrasebook

Ukoliko ste u posjedu printera pomoći možete printanjem rječnika za lakše snalaženje izbjeglica u Hrvatskoj. Više o tome OVDJE.

 

Traže se volonterke i volonteri za pakiranje paketa humanitarne pomoći. Kontakt osoba je Karlo Mijić: 095 8452 828.

hr Croatian
X