Vijesti

Spriječite preplatu vožnje među taksistima – to ne smije biti praksa u solidarnom Zagrebu

Dok građani i gradske institucije srčano i solidarno pomažu iscrpljenim i zabrinutim izbjeglicama koji prolaze kroz naš grad, a ZET i privatne osobe im osiguravaju besplatan prijevoz, pojedini taksisti iskorištavaju ljudsku patnju za vlastiti profit, reketarenjem izbjeglica astronomskim i protuzakonitim cijenama prijevoza do granica sa Slovenijom.

Ova pljačka i sramota za Zagreb treba odmah prestati. Pozivamo vas udruženja taksista, pojedinačne taksiste, gradonačelnika da se odmah angažirate i oštro upozorite sve taksiste da će se svaki pokušaj prevare sankcionirati, kaznenim progonom i gubitkom koncesije.
Tražimo policiju da pojača nadzor nad taksistima koji se okupljaju na punktovima prijevoza i da pozovu građane da im prijave ovakve zloupotrebe, udruženja taksista tražimo da svim svojim suradnicima preko radio veze izdaju oštra upozorenja da će ih takve zloporabe stajati posla, a gradonačelnika Zagreba tražimo da se o ovom problemu javno očituje te taksiste pozove na profesionalnost i solidarnost s ljudima kojima je siguran i pristupačan prijevoz sada čak važniji od kruha i vode.

hr Croatian
X