Želim pomoći

Kako pomoći izbjeglicama u Hrvatskoj

PRIKUPLJANJE HRANE I STVARI

Crveni križ prikuplja pomoć po cijeloj zemlji

Hrvatski Crveni križ prikuplja materijalne donacije. Građani mogu donacije donijeti u najbliže društvo Hrvatskog Crvenog križa.

U Gradu Zagrebu donacije se mogu donijeti u Sabirni centar Siget 18A, Super Andrija – radnim danom od 8 do 20 sati; subotom i nedjeljom od 8 do 16 sati.

Tvrtke koje žele donirati navedene proizvode, pozivaju da se jave na e-mail: redcross@hck.hr ili prikupljanje-sredstava@hck.hr

Popis artikala koje prikupljaju:
Tost/dvopek
Sir u listićima
Riblje konzerve
Pileće paštete
Datulje/grožđice
Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
Suhi keksi – mini pakiranje
Mini sapun
Maramice za dezinfekciju bez alkohola
Gel za dezinfekciju bez alkohola
Dječje pelene u različitim veličinama
Higijenski ulošci

Potrebne donacije lijekova!

Ministarstvo zdravlja je pozvalo sve koji žele pomoći u liječenju izbjeglica donacijom lijekova, medicinskih proizvoda i opreme da se jave na email adresu Kriznog stožera ministarstva zdravstvo.donacije@miz.hr

Rijeka: Pomoć se prikuplja u Palachu

U Palachu, Kružna 8, je uspostavljen sabirni centar za namirnice i potrepštine koje će se distribuirati izbjeglicama koje ovih dana pristižu u Hrvatsku. Vrijeme prikupljanja je cijeli dan od 9 do 21 sat, svaki dan.
Popis artikala koje prikupljaju:
Tost/dvopek
Sir u listićima
Riblje konzerve
Pileće paštete
Datulje/grožđice
Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
Voda i sokovi
Suhi keksi
Sapun
Maramice za dezinfekciju bez alkohola
Gel za dezinfekciju bez alkohola
Dječje pelene u različitim veličinama
Higijenski ulošci
Donje rublje (gaće, čarape, potkošulje)

U Komiži organizirano prikupljanje pomoći za izbjeglice

Dnevni boravak Bašta organizira u Komiži prikupljanje pomoći za izbjeglice. Svoje donacije možete donijeti u prostorije Dnevnog boravka od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 12 sati, javlja MojOtokVis.com.

Zadar: Društvo za športsku rekreaciju Brodarica i Udruga Brodarica prikupljaju pomoć za izbjeglice

Prikuplja se isključivo hrana i higijenske potrepštine i to prema uputama Hrvatskoga Crvenog križa: tost/dvopek, riblje konzerve, pileće paštete, datulje/grožđice, dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, suhi keksi – mini pakiranje, mini sapun, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama,i higijenski ulošci.

Prikupljanje će se vršiti svakodnevno od ponedjeljka do subote u vremenu od 15 do 20 sati u prostorijama Društva za športsku rekreaciju “Brodarica” i Udruge “Brodarica” na adresi Denisa Špike 12a (bivša ulica Put Dikla kod Ljekarne Sfinga)

Udruga RODA do kraja rujna prikuplja nosiljke za djecu

Dobrodošle su bilo kakve vrste nosiljki – marame, slingovi, mei-tai, strukturirane nosiljke ili klokanice. Ako ih imate, molimo Vas da uz nosiljku priložite slikovne upute za korištenje. Roditelji koji žele donirati nosiljke mogu ih donijeti u udrugu RODA (Čanićeva 14, Zagreb), od 8:30 do 16:30 h ili u trgovinu udruge RODA, Rodin let (Ilica 133, Zagreb) od 9 do 19 h svakog radnog dana ili ih mogu o svom trošku poslati na adrese navedene OVDJE.

Akcija traje do kraja rujna.

Zagrebačka stranka ZA GRAD

Stranka ZA GRAD prikuplja pomoć za izbjeglice i organizira humanitarni Društveni dućan. Potrepštine će se prikupljati u narednom tjednu, od 21. do 25. rujna, na više različitih lokacija u Zagrebu te u uredu Stranke u Jurkovićevoj 17 radnim danom od 12 do 15 sati i od 16 do 19 sati.

U nastavku, na priloženom linku možete pronaći raspored štandova našeg humanitarnog Društvenog dućana i popis potrebnih stvari i namirnica koje možete donijeti na neki od štandova ili u ured u Jurkovićevoj.

Sisak: Caritas i Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak prikupljaju pomoć

“Sljedećih dana prikupljat će se kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu, hrana koja može duže stajati – konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike i voda. Hrana koja se može odmah konzumirati bez termičke obrade. Higijenske potrepštine, gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir itd”, javlja Sisak.info.

Građani pomoć mogu predati svaki dan u sjedištu Caritasa Sisačke biskupije na adresi Trg Vere Grozaj bb, Sisak ili u svoje župne Caritase.U akciju je moguće uključiti se i uplatom na žiro-račun Caritasa Biskupije HR9324070001500314548 s pozivom na broj HR00 092054 i naznakom Pomoć za izbjeglice.

I Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak prikuplja humanitarnu pomoć. U ovom trenutku prioritet su higijenske potrepštine (šamponi, gelovi za tuširanje, sapuni, prašak za rublje), konzervirana hrana bez svinjetine (pileći, goveđi i riblji proizvodi), hrana za djecu koja može duže stajati te različiti prehrambeni proizvodi poput keksa, krekera itd. U obzir dolaze i namirnice za pripremu toplih obroka: riža, tjestenina, grah, ulje, i sl. proizvodi. Proizvodi se prikupljaju u prostorijama Dobrotvornog društva Merhamet Sisak, H. N. Preporoda 10, Sisak Caprag radnim danom do 18,00 sati.

Društvo Naša Djeca Opatija prikuplja pomoć

Donacije se mogu donijeti u prostore DND-a Opatija (Maršala Tita 157), radnim danom od 8 do 20 sati te subotom i nedjeljom od 10 do 13 sati. Skupljaju se papirnate maramice, vlažne maramice, pelene svih veličina, higijenski ulošci, gel za dezinfekciju bez alkohola, papir, slikovnice (bez teksta), bojanke, bojice, lopte, igračke (samo gumene i plastične). Ne skuplja se hrana ni odjeća.

Udruga Trokut Mladih Kaštela prikuplja pomoć

Prikupljaju se sljedeći proizvodi:

Tost/dvopek
Sir u listićima
Riblje konzerve
Pileće paštete
Datulje/grožđice
Dječja hrana – kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom
Suhi keksi – mini pakiranje
Mini sapun
Maramice za dezinfekciju bez alkohola
Gel za dezinfekciju bez alkohola
Dječje pelene u različitim veličinama
Higijenski ulošci

Molimo građane da zasad ne donose odjeću jer je ima dovoljno. Potrepštine građani mogu donijeti u prostorije udruge (iza pošte u Kaštel Gomilici, na parkingu Ribole) od ponedjeljka do nedjelje od 19 do 21 sati.

Otvorena mreža prikuplja pomoć

Iz Otvorene mreže se idu uključiti u pomoć organizacijama na terenu u Belome Manastiru i samim ljudima. Pomoći će Crvenome križu te im osposobiti wifi linkove kako bi ljudi mogli raditi.

Svaka pomoć je dobrodošla; baterije, solarni paneli, SIM kartice, routeri… Javite se nainfo@otvorenamreza.org ili na 091-3000-606.

Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir prikuplja pomoć

U prostoru CK Beli Manastir prikupljaju se higijenske potrepštine (paste za zube, četkice, sapuni, britvice i sl.), adaptirano mlijeko za bebe, te hrana odmah spremna za konzumiranje. Za više informacija: CK Beli Manastir : 031/703-422.

NOVČANA POMOĆ

Novčana pomoć može se uplaćivati na račun Crvenog križa Hrvatska:

Uplatom na žiro račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb, broj:
IBAN HR6923400091511555516
Poziv na broj: 14
Za uplate iz inozemstva SWIFT: PBZGHR2X
Internetskim donacijama na www.hck.hr
Donacijama putem poziva na telefonski broj 060 9011 (cijena poziva 6 kuna i 25 lipa, PDV je uključen.)

ili preko UNICEF-a

UNICEF poziva građane Hrvatske da pomognu izbjegloj djeci u Hrvatskoj donacijom na račun HR9223600001501092532, poziv na broj: 15698-01 ili putem internetahttp://www.unicef.hr/donirajte.

Novčanu pomoć prikuplja i Humanitarna udruga Naš San Njihov Osmijeh.

Uplate se mogu izvršiti na:

SOCIETE GENERALE – SPLITSKA BANKA d.d., Ruđera Boškovića 16, 21 000 Split

Swift: SOGEHR22

Humanitarna udruga Naš san Njihov osmijeh, Prilaz Monte Cappelletta 3, 51 200 Pula

OIB: 55449734134, Societe Generale – Splitska banka d.d.

IBAN: HR98 2330 0031 1004 3839 8

Detaljnije možete pročitati ovdje.

hr Croatian
X